Presentació de la comunitat

En aquesta Comunitat Virtual trobareu un espai d'intercanvi de coneixements, informacions i experiències relacionades amb el comerç. També podreu posar en comú i resoldre qüestions en matèria de comerç. 

Des de la Gerència de Serveis de Comerç treballem amb els ens locals i amb les principals associacions del teixit comercial de la província de Barcelona, per tal de promoure accions de millora en el desenvolupament del comerç urbà i de proximitat, perquè creiem en el treball conjunt entre el sector públic i el sector privat, com a forma per donar resposta a les noves necessitats i requeriments en els àmbits de la gestió  comercial.

Es dona suport a un model de comerç que es caracteritza per un equilibri de formats d'oferta i per disposar d'un gran nombre d'empreses familiars, empreses petites i mitjanes que situades en la trama urbana de les nostres ciutats actúen com a factor de cohesió social i contribueixen a la mobilitat sostenible en la mesura en què es tracta d'un comerç basat en la proximitat, tot esdevenint també un element de convivència, seguretat, ciutadania, integració i progrés econòmic i social.

Els mercats municipals no són només equipaments que acullen activitat econòmica. Tenen una funció potencial d'articuladors socials (recuperació, difusió i exemplificació de determinats valors cívics) que justifica la cada cop més gran dedicació dels ens locals a potenciar-los i convertir-los en transmissors de valors cívics per a la ciutadania.

Des de la Gerència de Serveis de Comerç, volem associar tot un conjunt de valors cívics al nostre model de comerç, entre ells la consciència per la sostenibilitat, i fer-los visibles a la ciutadania per tal que aquests actuïn com a transmissors.

1
Etiquetes:
benvinguda